Bolletjesslikker opgepakt in internationale trein

De marechaussee heeft maandag tussen Arnhem en Utrecht in een internationale trein een bolletjesslikker aangehouden. De 32-jarige Griek bleek 74 bolletjes cocaïne te hebben ingenomen, laat de marechaussee woensdag weten.

De bolletjesslikker werd bij een controle door een medereiziger aangewezen als eigenaar van onbeheerde bagage.


De man bleek een dag eerder uit de Dominicaanse Republiek te zijn gekomen. Omdat de marechaussees het vermoeden kregen dat hij bolletjes had geslikt, moest hij mee naar het cellencomplex op Schiphol. Daar bekende hij.

In het najaar werd op het zelfde traject een Fransman opgepakt met cocaïnebolletjes. Volgens de marechaussee is het echter vrij uniek dat een bolletjesslikker tijdens een treincontrole tegen de lamp loopt. Ze worden doorgaans vooral op luchthavens gepakt.

23 januari 2013, 11:54
©Demet TV