Ridderkerker in kritieke toestand na beet cobra

Een man uit Ridderkerk verkeert in levensgevaar nadat hij donderdagochtend door zijn eigen 4,5 meter lange cobra is gebeten. Hij is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd, meldt de politie.

De 35-jarige man werd even voor 10.00 uur gebeten in zijn woning aan de Meester Troelstrastraat.


Hij belde direct het Havenziekenhuis in Rotterdam om daar een tegengif te laten maken, gaf zichzelf een adrenaline-injectie en riep zijn 20-jarige buurjongen te hulp voordat hij het bewustzin verloor. De buurjongen heeft hem een tweede adrenaline-injectie gegeven.

Onder begeleiding van de politie is de man met een noodvaart in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zes minuten na vertrek kwam het slachtoffer daar aan. De cobra is volgens de buurjongen niet uit het terrarium geweest, meldt de politie.

24 januari 2013, 12:56
©Demet TV