Veel minder ondernemers verwachten groei

De helft van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf denkt dit jaar meer omzet te gaan draaien dan vorig jaar. In 2012 sprak 73 procent van de MKB’ers nog de verwachting uit meer omzet te gaan draaien. Van deze ondernemers gaf 44 procent aan dat groei ook daadwerkelijk was gerealiseerd. Dat blijkt donderdag uit de MKB Marktmonitor 2012/2013.

De ondernemers willen groeien door te snijden in de kosten, door het ontwikkelen van nieuwe diensten en door het aanboren van nieuwe markten.

Van de ondernemers die werkzaam zijn in de overheids- en onderwijssector verwacht respectievelijk vier en 21 procent omzetgroei in 2013. Ondernemers in de industrie en callcenterbranche zijn hoopvoller gestemd.


Van hen verwacht respectievelijk 62 en 74 procent meer omzet te draaien.

De MKB Marktmonitor is een onderzoek van Unique in samenwerking met TNO waarin ruim tweeduizend ondernemers persoonlijk worden geïnterviewd. Dit jaar is de MKB Marktmonitor voor de vierde keer op rij uitgevoerd.

24 januari 2013, 12:43
©Demet TV