Jongen valt buschauffeur aan

Op het Mercatorplein (Amsterdam) stapt kerstavond, rond half elf, een jongen in bus 15 richting station Zuid. Zijn muziek staat zo hard dat de buschauffeur hem erop aanspreekt. De jongen reageert verbaal agressief en geïrriteerd, maar zegt dat hij de muziek zachter zal zetten. Vervolgens gaat hij op een stoel direct achter de chauffeur zitten.

Tijdens de rit hoort de chauffeur nog steeds harde muziek. Hij wijst de jongeman hier nog twee maal op. De laatste keer bij de halte Hoofdweg/Surinameplein (het is dan omstreeks 22:45 uur). Ineens staat de jongen op en vliegt de buschauffeur aan. Hij deelt met zijnvuisten meerdere klappen uit in het gezicht van de chauffeur. De man verdedigt zich en er ontstaat een worsteling. Een andere passagier schiet de chauffeur te hulp waarna de jongen de bus uitstapt. Ook buiten blijft hij agressief. Hij gooit tweemaal een fles – waarvan één van glas – in de richting van de chauffeur.

Wie herkent de jongen op de beelden? Neem contact op via het tipformulier of bel gratis 0800-6070. Informatie anoniem doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

25-01-2013, Demet TV