Chauffeur vergeet gehandicapte man in taxi

Een 36-jarige gehandicapte man uit Sliedrecht heeft een dag in Hardinxveld-Giessendam in een taxibusje gezeten, nadat de chauffeur hem was vergeten. De 57-jarige taxichauffeur was vermoedelijk in de veronderstelling dat de man was uitgestapt, meldt de politie.

Het was de bedoeling dat de man, die verstandelijke en lichamelijke beperkingen heeft, vrijdag zou worden teruggebracht naar de instelling waar hij woont. Toen hij daar om 22.00 uur nog niet was, werd hij als vermist opgegeven.

De politie zette een zoekactie op touw, waarbij ook de mobiele eenheid werd ingezet. Met politiehonden, een politiehelikopter en agenten werd gezocht naar de man. Daarnaast werd via Burgernet, sms-alert en Twitter een oproep gedaan naar de man uit te kijken.

Het slachtoffer werd uiteindelijk zaterdag rond 14.00 uur door de taxichauffeur gevonden. De chauffeur was vrijdag na zijn werk met zijn busje terug naar zijn woning in Hardinxveld-Giessendam gereden.

De 36-jarige man was onderkoeld, maar aanspreekbaar. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

17 december 2011, 16:21
© Novum