Hypotheekschuld voor het eerst gedaald in november

De totale hypotheekschuld van huizenbezitters is in november met 160 miljoen euro afgenomen. De Nederlandsche Bank (DNB) stelt dat het voor het eerst is dat zij in een maand tijd een daling waarneemt in de hypotheekschuld die huishoudens bij banken hebben. In december groeide de schuld wel weer, meldt de centrale bank maandag.


De hypotheekschuld groeide in december met negenhonderd miljoen euro, onder meer omdat huizenkopers wilden profiteren van de oude hypotheekregels. Per 1 januari gelden strengere regels. In totaal groeide de hypotheekschuld vorig jaar met acht miljard euro. Daarmee nam de totale hypotheekschuld met anderhalf procent toe. De groei is flink lager dan de 3,5 procent stijging in 2011.

DNB houdt de hypotheekstatistieken sinds 2003 bij.

28 januari 2013, 10:28
©Demet TV