Veertien arrestaties bij internationale drugsactie

Bij een internationale actie tegen drugshandel en -toerisme zijn de afgelopen dagen in Nederland veertien mensen aangehouden. Veertig zakjes wiet, vier zakjes cocaïne, een auto en een pistool zijn in beslag genomen. Dat heeft de politie maandag gemeld.

De actie vond van donderdag tot zondagochtend plaats. Bij controles op de A17, A16, A27 en A29 bij Rotterdam werden twaalf mensen opgepakt. Een man bleek door de Spaanse autoriteiten te worden gezocht. De fiscus inde bijna 28 duizend euro aan achterstallig belastinggeld.

Bij de controle op en rondom het station in Maastricht ramde een drugsdealer een politieauto toen hij aan de controle probeerde te ontkomen. Bij de achtervolging beschadigde hij nog een politieauto.


Hij werd opgepakt voor poging tot zware mishandeling en het dealen in harddrugs.

Ook op de A17 en A58 bij Roosendaal en Bergen op Zoom werd gecontroleerd. Daar bleek een man uit Roosendaal veertig zakjes wiet en drie zakjes cocaïne bij zich te hebben. Ook hij is aangehouden.

In België bleken vijftig mensen drugs bij zich te hebben. Daar werden 34 kilo wiet, 123 gram heroïne en drie wapens in beslag genomen, evenals ruim 87 duizend euro aan verdacht geld. Ook in Luxemburg en Frankrijk namen deel aan de actie. Wat voor resultaten dat daar heeft opgeleverd, is niet bekendgemaakt.

De Nederlandse politie meldt dat er vanwege het slechte weer weinig verkeer was ten tijde van de controle.

28 januari 2013, 14:53
©Demet TV