Categories Nieuws Artikelen

Verdachte Eindhoven vrijgelaten

De 16-jarige jongen uit het Belgische Oud-Turnhout die vastzat wegens de zware mishandeling in Eindhoven begin deze maand, is zaterdag op vrije voeten gesteld. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Bosch maandag bekendgemaakt. De jongen blijft wel verdachte.

De 16-jarige heeft volgens het OM voor zover tot nu toe bekend is geen actieve bijdrage geleverd aan de mishandeling. De 16-jarige meldde zich woensdag op een politiebureau in Eindhoven en werd toen aangehouden. Zaterdag besloot de officier van justitie de jongen niet voor te geleiden aan de rechter-commissaris.

Aan zijn vrijlating heeft het OM een aantal voorwaarden verbonden.


Zo mag de jongen geen contact hebben met zijn medeverdachten en met de pers. Ook mag hij niet in Eindhoven komen.

Vanwege de zaak zitten nog twee tieners vast, jongens van 15 en 17 jaar uit Turnhout en omgeving die zich vorige week dinsdag meldden bij de politie in Eindhoven. Deze twee worden verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een poging tot doodslag. Vrijdag besloot de rechtbank in Den Bosch dat dit tweetal in ieder geval nog veertien dagen mag worden vastgehouden.

Vijf verdachten in de leeftijd van 17 tot 19 jaar in de zaak die donderdag bij de Belgische politie meldden, werden vrijdag onder voorwaarden weer op vrije voeten gesteld. De vijf mogen onder meer niet het land verlaten. Politie en justitie in Nederland zijn in afwachting van de beslissing van de onderzoeksrechter in België over of de verdachten worden overgedragen aan de Eindhovense politie.

Vorige week maandag toonde het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant beelden van de zware mishandeling op 4 januari. Het 22-jarige slachtoffer uit Oirschot werd daarbij onder meer in het gezicht geschopt. Rondom de zaak ontstond veel ophef. Op internet kwamen vervolgens onder meer een foto en de namen van de acht verdachten te staan.

28 januari 2013, 14:32
©Demet TV