‘Moskee op pier van Scheveningen’

Op de pier van Scheveningen verrijst als het aan de stichting Al Sahab ligt een moskee. Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht en gesprekken met de curator gevoerd, zegt een vertegenwoordiger van de stichting tegen Omroep West.

Al Sahab, een internationale stichting die samenwerkt met moslimgemeenschappen in onder meer Duitsland, Engeland en Frankrijk, is in gesprek met een rijke sjeik uit Saoedi-Arabië. Hij zou bij de veiling van de pier in maart een bod willen uitbrengen.

Behalve een moskee moet er ook een bezoekerscentrum komen dat bezoekers op een ongedwongen manier kennis moet laten maken met de islam. De pier behoudt verder zijn authentieke status.


Het idee is geïnspireerd op de Masjid Selat moskee in het Maleisische Malaka, die ook op pijlers boven het water is gebouwd.De PVV heeft donderdagavond verbolgen gereageerd op het idee van een moskee op de pier. Volgens de partij zou dat er nooit mogen komen. Kamerleden Geert Wilders en Joram van Klaveren hebben de ministers van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken om opheldering gevraagd. De ministers zouden alles op alles moeten zetten ‘om te voorkomen dat dit typische stukje Nederland wordt geïslamiseerd’.

De huidige eigenaar Van der Valk heeft het faillissement voor het bedrijf achter de pier aangevraagd, omdat het horecaconcern geen koper kon vinden. De onrendabele pier werd een jaar geleden te koop gezet.

1 februarie 2013, 10:37
©Demet TV