Asscher vindt gebedsruimte in Walibi geen probleem

De gebedsruimte die Walibi Holland inricht is niet alleen bestemd voor moslims. Het gaat om een stilteruimte, die toegankelijk is voor iedereen, ‘ongeacht religieuze of levensbeschouwelijke overtuiging’ van gebruikers’. Dat schrijft minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) in antwoord op Kamervragen van de PVV.

Eind december schreef De Telegraaf dat Walibi van plan was om een islamitische gebedsruimte in te richten in het pretpark in Flevoland.


Geert Wilders noemde dit voornemen ‘krankzinnig’. Hij sprak van ‘islamisering van onze pretparken’.Asscher deelt de verontwaardiging van Wilders niet, zo schrijft hij. “Navraag bij Walibi Holland leert dat de stilteruimte toegankelijk is voor iedereen die er gebruik van wil maken”, schrijft hij. “Het gebruik van een stilteruimte voor verschillende religies toont bij uitstek de Nederlandse waarde van tolerantie.”

04 februari 2013, 11:22
©Demet TV