Winter kouder dan gemiddeld

De huidige winter gaat de boeken in als kouder dan gemiddeld. Met een nieuwe vorstperiode in het vooruitzicht verwacht Meteoconsult uit te komen op een gemiddelde temperatuur van 3 graden, bijna een halve graad minder dan normaal.

De winters van 2009, 2010 en 2011 waren volgens de weerdienst ook al kouder dan gemiddeld. Ook in de vorige winter was het soms zeer koud, maar omdat de temperatuur toen nog meer schommelde dan in de huidige winter was het toen uiteindelijk toch zachter dan gemiddeld.


Volgens de weerdienst is deze winter er een van grote tegenstellingen. Na periodes van sneeuw in december, volgde aan het einde van die maand en het begin van januari een ‘historisch milde’ periode met grijs, maar zacht weer. Daarop aansluitend kwam het tot de langste reeks ijsdagen sinds de Elfstedentocht van 1997.

Meteoconsult verwacht dat dinsdag vanuit het noordoosten koude lucht het land binnenstroomt. Vanaf woensdag komen de temperaturen overdag nauwelijks boven het vriespunt en vriest het ’s nachts licht tot matig.

18 februari 2013, 09:09
© [Copyright 2013 Demet TV]