Kindermoordenaar Marc Dutroux niet vervroegd vrij

Marc Dutroux komt niet vervroegd vrij. Het verzoek van de kindermoordenaar voor vervroegde vrijlating onder elektronisch toezicht is maandag door de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel afgewezen. Dat melden Belgische media.

De gevangenis in Nijvel, waar Dutroux zijn straf uitzit, gaf al een negatief advies uit. Ook het openbaar ministerie raadde af om Dutroux onder elektronisch toezicht vrij te laten.


De 78-jarige moeder van Dutroux liet in het Belgische Soir Magazine weten dat haar zoon geheid opnieuw zal toeslaan als hij wordt vrijgelaten. “Het is een recidivist in hart en ziel. Dat heeft hij al heel zijn leven bewezen”, zei ze.Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot een levenslange celstraf voor moord, ontvoering, gijzeling, verkrachting en illegale handel. De ex-vrouw van Dutroux, Michelle Martin, kwam eind juli vervroegd vrij. Ze werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel met aftrek van voorrarrest, voor haar aandeel in de ontvoering van zes meisjes en de dood van vier van hen. Na zestien jaar van haar straf te hebben uitgezeten kwam Martin vrij, waarop ze zich terugtrok in een klooster in Malonne.

18 februari 2013, 14:12
©Demet TV