NS stelt afschaffen papieren kortingskaartje uit

De NS stelt het afschaffen van het papieren kortingskaartje uit. Aanleiding is een oproep van Connexxion, Arriva, Veolia en Syntus. De regionale spoorvervoerders verzochten de NS het kaartje nog niet in de ban te doen omdat de gevolgen voor reizigers volgens hen nog niet duidelijk zijn.

De NS was van plan reizen met korting eind volgende maand onmogelijk te maken zonder OV-chipkaart.


De vier vervoerders, verenigd in de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland, kondigden woensdag aan die stap te vroeg te vinden. Het leidt tot verwarring en kan financieel nadelig zijn voor reizigers, stelden zij.De NS is ‘blij verrast’ door de oproep, laat het bedrijf woensdagavond weten. “De andere treinvervoerders verzoeken ons al jaren om de papieren kaartjes sneller af te schaffen. Want: via de invoering van de OV-chipkaart hebben zij hun eigen, veelal hogere regionale tarieven doorgevoerd “, aldus het bedrijf in een reactie.

De NS constateert dat bij de regionale vervoerders een ‘koerswijziging’ is ontstaan en wil ze in de gelegenheid stellen hun hogere tarieven voor doorgaande reizen op de chipkaart terug te draaien.

20 februari 2013, 19:52
©Demet TV