Brabantse politie ruimt achttien wietkwekerijen

De politie heeft woensdag in veertien Brabantse steden en dorpen achttien wietkwekerijen ontruimd. De grootste, met bijna veertienhonderd planten, zat in een loods in Oisterwijk, meldt de politie. Elf verdachten werden aangehouden. In totaal zijn ruim 5700 planten en drieduizend stekjes gevonden. De politie schat de waarde op een half miljoen euro.

Op nog eens vijf adressen waren geen planten meer aanwezig, maar was er volgens de politie genoeg bewijs om aan te tonen dat er wiet was geoogst. De kwekerijen lagen behalve in Oisterwijk onder meer in Eindhoven, Tilburg, Breda, Roosendaal, Oss, Oosterhout en Bergen op Zoom. Ook in Etten-Leur, Boxtel, Dongen, Mill, Waspik en Dorst werden kwekerijen aangetroffen.

Bij de invallen werden twee voertuigen en twee dure televisies in beslag genomen. Op alle 23 locaties waar invallen werden gedaan werd illegaal stroom afgetapt. De netbeheerder gaat de geleden schade alsnog in rekening brengen.

21 februari 2013, 09:47
©Demet TV