Moszkowicz vecht voor laatste kans

“Het wordt een spannende dag.” Dat zei advocaat Bram Moszkowicz donderdagochtend voor aanvang van het hoger beroep in de tuchtzaak tegen hem. Moszkowicz verdedigt zich donderdag bij het Hof van Discipline in Den Bosch tegen zes klachten die tegen hem zijn ingediend. De zaak begon om 10.00 uur. De uitspraak wordt over enkele weken verwacht.

De advocaat zal zich deemoedig op moeten stellen wil hij zijn beroep blijven uitoefenen. In recente interviews gaf hij al aan spijt te hebben van zijn misstappen. “Ik ga proberen het hof ervan te overtuigen dat het misschien toch wel een goed idee is om mij nog een aantal jaren advocaat te laten zijn”, zei Moszkowicz donderdagochtend in Den Bosch.

Moszkowicz werd 30 oktober door de Raad van Discipline uit zijn ambt gezet. De Orde van Advocaten was een zaak tegen de strafpleiter begonnen en had een schorsing van een jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk geëist. Het oordeel van de Raad van Discipline viel aanzienlijk zwaarder uit.

De 52-jarige advocaat werd geschrapt van het tableau omdat hij grote contante betalingen aannam.


Ook kwam hij toezeggingen om cliënten zelf bij te staan niet na en verleende hij hun slechte rechtsbijstand. Verplichte bijscholingscursussen volgde de strafpleiter niet. Verder maakte hij niet duidelijk waar contante voorschotten van tienduizenden euro’s aan werden besteed en stuurde hij rekeningen voor werk dat niet was gedaan.Ook deponeerde Moszkowicz zijn jaarrekeningen niet op tijd. Begin deze maand zei hij dat voor de behandeling van het hoger beroep de haarstukken ingeleverd zouden zijn. Woensdag bleek uit navraag van Novum Nieuws bij de Kamer van Koophandel dat daar nog niets was binnengekomen. Moszkowicz verklaarde donderdag voor aanvang van de zaak dat hij de stukken bij zich had.

De laatste jaarrekeningen die bij de KvK waren gedeponeerd dateren van 2007. Jaarverslagen moeten binnen dertien maanden na afloop van het boekjaar binnen zijn. De boete bij overtreding kan oplopen tot 19,5 duizend euro.

21 februari 2013, 10:11
©Demet TV