‘Sneijder weer bestverdienende Nederlandse sporter’

Wesley Sneijder was ook vorig jaar de bestverdienende Nederlandse sporter. De middenvelder, die vorige maand Internazionale verruilde voor Galatasaray, verdiende ruim twaalf miljoen euro. Dat blijkt donderdag uit de Inkomens Top 100 van Nusport. Sneijder voerde de lijst vorig jaar ook aan.

Robin van Persie steeg op de lijst door zijn overstap van Arsenal naar Manchester United, waar hij meer verdient, van plek elf naar plek twee.


Hij streek bijna twaalf miljoen euro op. Arjen Robben van Bayern München is nummer drie met iets minder dan 9,5 miljoen euro.De lijst bestaat, net als andere jaren, vooral uit voetballers. 21 niet-voetballers haalden de lijst. Dressuurrijdster Anky van Grunsven is op plek 45 de enige vrouw. In de tijd dat Nusport een lijst publiceert verdienden sporters niet eerder zo veel. In totaal konden ze 190 miljoen euro op hun rekeningen bijschrijven.

Bij het opmaken van de ranglijst wordt gekeken naar het totale, sportgerelateerde, bruto-inkomen. Daarbij horen ook tekengelden, bonussen en inkomsten uit sponsoring en reclame.

21 februari 2013, 09:55
©Demet TV