Van moorden verdachte PKK-lid vrijgelaten

De 33-jarige Koerd die een week geleden in de buurt van Roermond werd opgepakt omdat hij internationaal werd gezocht voor meerdere moorden en ontvoeringen in zijn vaderland, is op vrije voeten gesteld. Hij kan niet worden uitgeleverd omdat hij in Duitsland een vluchtelingenstatus heeft.

De man, die lid zou zijn van de terroristische organisatie PKK, werd door de marechaussee aangehouden bij een controle op de N280. Hij zat in een auto met Duits kenteken. Uit het opsporingsregister bleek dat hij gesignaleerd stond, waarop hij werd aangehouden.


Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie legt uit dat iemand die internationaal gesignaleerd staat wordt aangehouden met het doel diegene uit te leveren. “Na de aanhouding wordt beoordeeld of uitlevering kan plaatsvinden. In sommige gevallen zijn er redenen waarom dat niet kan, bijvoorbeeld wanneer iemand in een ander EU-land de vluchtelingenstatus heeft.”

22 februari 2013, 15:11
© [Copyright 2013 Demet TV]