Opnieuw protesten bij toespraak Wilders

Het bezoek van Geert Wilders aan Australië heeft vrijdag opnieuw tot protesten geleid. Ongeveer honderd mensen protesteerden in een voorstad van Sydney waar de PVV-leider een toespraak hield, schrijft de Australische krant Daily Telegraph.

De demonstranten droegen anti-Wilders-leuzen bij zich en scandeerden ‘moslims zijn welkom, racisten niet’. De politie, aanwezig te paard, zorgde ervoor dat de genodigden ongehinderd naar binnen konden. Veel journalisten werd de toegang ontzegd, aldus de krant.


De Daily Telegraph weet niettemin te citeren uit de toespraak die Wilders hield. Hij zou Sydney daarbij hebben omschreven als ‘de Australische stad waar de islamisering het verst gevorderd is’. “Deze stad moet de waarheid horen over de gevaarlijke ideologie van de islam”, aldus Wilders volgens de krant. Ook zou hij zich minachtend hebben uitgelaten over de koran.

Eerder deze week zorgden de toespraken van Wilders ook al voor commotie. Een geplande speech in Perth ging niet door, omdat de organisatie die hem uitnodigde geen zaal kon vinden. Een toespraak in Melbourne werd vertraagd door een valse bommelding. Ook in die stad waren protesten en bleek de inzet van de politie nodig.

Wilders is in het land op uitnodiging van de Australische anti-islamgroepering Q Society. De PVV-leider wilde eigenlijk vorig jaar al naar Australië, maar dat ging niet door toen Wilders zijn visum niet direct rond kreeg. Eind oktober kwam er alsnog groen licht.

Het bezoek van Wilders geldt in Australië als omstreden. De politicus werd door de voorzitter van de multiculturele commissie van de deelstaat Victoria gewaarschuwd dat hij vervolging riskeert als hij met zijn toespraken over de schreef gaat.

22 februari 2013, 14:57
© [Copyright 2013 Demet TV]