Categories Nieuws Artikelen

Apple lijkt rechtszaak tegen Samsung te verliezen

Apple lijkt de langlopende rechtszaak tegen Samsung rond het uiterlijk van tablets van de twee bedrijven te verliezen. De advocaat-generaal van de Hoge Raad adviseerde vrijdag het bezwaar van Apple te verwerpen. Apple had de rechtszaak aangespannen omdat de Samsung Galaxy Tab 10.1 te veel op de iPad zou lijken.

Het gerechtshof in Den Haag oordeelde medio januari dat de iPad een ‘beperkt’ eigen karakter heeft en daardoor niet volledig wordt beschermd door de patenten. Samsung maakte volgens het hof dan ook geen inbreuk met de Galaxy Tab 10.1. Apple had cassatie ingesteld bij de Hoge Raad, maar de advocaat-generaal is het met het hof eens.


Adviezen van de advocaat-generaal worden in de meeste gevallen overgenomen door de Hoge Raad. De hoogste rechter doet 31 mei uitspraak over de zaak.

Deze rechtszaak tussen Apple en Samsung is een van de vele zaken in meerdere landen tussen de twee bedrijven. Apple en Samsung liggen al twee jaar met elkaar in de clinch over het ontwerp van smartphones en tablets. In november oordeelde de rechtbank in Den Haag dat Samsung Benelux een deel van zijn winst uit de verkoop van Galaxy-smartphones moest afstaan.

22 februari 2013, 12:03
© [Copyright 2013 Demet TV]