Categories Nieuws Artikelen

Ouders naar rechter om weren ‘aanrandkleuter’

De ouders van kinderen op een basisschool in Hillegom stappen naar de rechter om te voorkomen dat een 6-jarige jongen bij hun kinderen in de klas komt. De kleuter werd eerder van een andere school gestuurd vanwege ‘grensoverschrijdend seksueel gedrag’.

De ouders van achttien kinderen, 32 in totaal, hebben nu een kort geding aangespannen, dat donderdag dient in de rechtbank in Den Haag. Ze willen zo voorkomen dat het jongetje in de klas wordt geplaatst.

Op een ouderavond stemden eerder 44 van de 56 ouders tegen de plaatsing van de jongen, meldt Omroep West maandag.


De school wilde de plaatsing echter alsnog doorzetten, omdat hij ‘op een verantwoorde manier op de school zou kunnen komen’, meldt de regionale omroep.De Johannesschool in Hillegom zou de derde school worden voor de jongen. De jongen werd vorig jaar in juni weggestuurd van de Jozefschool in Hillegom vanwege zijn gedrag. Vervolgens zou hij in september aan de slag gaan op de Sint-Josephschool in Lisse. Daar stuurden ouders echter een boze brief naar het bestuur, waarop de ouders van de jongen besloten van de plaatsing af te zien. Sindsdien krijgt hij thuis les.

Alle drie de scholen vallen onder de Sophia Stichting voor Katholiek Basisonderwijs in de Duin-en Bollenstreek. De stichting wilde maandag geen commentaar geven op de kwestie. Eerder noemde stichtingsbestuurder Peter Bongaerts de houding van de in Lisse in opstand gekomen ouders ‘ heel erg jammer’.

04 maart 2013, 14:22
©Demet TV