Moederbedrijf Nuon schrapt 500 banen in Nederland

Het moederbedrijf van energiemaatschappij Nuon, het Zweedse Vattenfall, schrapt de komende anderhalf jaar ongeveer 2500 banen, waarvan een vijfde in Nederland. Het bedrijf liet woensdag weten in de kosten te moeten snijden vanwege de lage vraag naar energie en overcapaciteit in de productie.

Vattenfall wil dit jaar drie miljard Zweedse kroon (360 miljoen euro) aan kosten besparen en volgend jaar nog eens anderhalf miljard kroon.


De meeste kosten moeten worden bespaard in de ondersteunende onderdelen van het bedrijf.De meeste banen, ongeveer vijftienhonderd, verdwijnen bij de Duitse vestigingen in Berlijn, Hamburg en Cottbus. Naast de vijfhonderd banen in Nederland worden in Zweden vierhonderd banen geschrapt. Nog eens vijftig banen staan op de tocht in de andere landen waar Vattenfall actief is.

06 maart 2013, 16:19
©Demet TV