‘Meer moslims bekeren zich tot christelijk geloof’

Steeds meer moslims in Nederland bekeren zich tot het christelijke geloof. Vooral mensen uit Iran stappen vaak over, concludeert het Nederlands Dagblad zaterdag uit een rondgang langs kerkgemeenten en landelijk opererende stichtingen. Landelijke cijfers zijn er echter niet.
De christelijke gemeenten zien volgens de krant een stijging in het aantal voormalige moslims dat zij dopen. Sommige gemeenten hebben de afgelopen anderhalf jaar al tientallen moslims gedoopt.

De stichting Evangelie & Moslim ziet vooral een stijging van het aantal bekeerlingen sinds er vluchtelingen uit Iran naar Nederland komen. “Zij hebben vaak een negatief beeld van de islam gekregen. Juist bij hen is er openheid voor het christelijke geloof”, zegt een woordvoerder in de krant.

De Fathers House Movement, voor Iraanse en Afghaanse christenen, waarschuwt in de krant dat niet alle moslims die willen overstappen zuivere motieven hebben. De Nederlandse overheid is namelijk terughoudend met het terugsturen van christenen naar islamitische landen omdat zij daar vanwege hun geloof in de problemen kunnen raken.


Dat zou voor sommige moslims een reden zijn om christen te worden. “Kerken zijn al snel blij als iemand zich bekeert. Maar ze moeten zich goed realiseren dat er ook kaf tussen het koren zit”, zegt een woordvoerder in de krant. De meeste gemeenten geven volgens de krant aan dat zij incidenteel tegen gevallen van veinzerij aanlopen, maar dat het zeker niet de hoofdmoot is.

09 maart 2013, 08:11
© [Copyright 2013 Novum]