Ondernemers zijn faillissementen beu

Nu er steeds meer bedrijven failliet gaan en de economie hard wordt getroffen hebben volwassen gezonde MKB bedrijven belang bij
obligatiefondsen. De waarde van deze obligaties kan worden geïnvesteerd om groei en innovatie te stimuleren, aldus Erwin Jager van BizzFund.

Nederland kent ondanks de economische recessie nog voldoende kansen voor groei en innovatie. Doordat banken steeds vaker financieringen afwijzen en het aantal faillissementen alleen maar toeneemt, zijn ondernemers aangewezen op creatieve oplossingen die de ruggegraat van de onderneming versterken.


Als ondernemers geen vuist maken zal de economie nog harder achteruitgaan en zal Nederland geconfronteerd worden met een hausse aan faillissementen met alle gevolgen van dien. Dat er iets moet gebeuren is duidelijk, aldus Jager, welke met BizzFund ondernemers wil ondersteunen de crisis te overleven.

BizzFund verstrekt volwassen, winstgevende  ondernemingen, bij voorkeur familiebedrijven, met een minimale omzet van 10 miljoen euro risicokapitaal in de vorm van een lening. Die moet binnen drie jaar terugbetaald  worden. Het fonds geeft hiervoor obligaties uit aan vermogende particulieren, ondernemers en beleggers, die daarvoor 8 procent rente per jaar ontvangen.

Demet TV, 12-03-2013