Cel en tbs voor maandenlang misbruik dove vrouw

De 41-jarige Gerrit van den H. en de 21-jarige Robbert P. zijn donderdag veroordeeld tot celstraffen van negen en zeven jaar en tbs met dwangverpleging. Ze krijgen de straf voor het maandenlang vasthouden, mishandelen en verkrachten van een dove vrouw. De straffen pakken zwaarder uit dan de zeven en zes jaar plus tbs die justitie had geëist.
 
De destijds 31-jarige Freya Svasek verdween in november 2011 uit een psychiatrische inrichting. Vorig jaar februari werd zij door de politie bevrijd uit een woning in Hoevelaken. Ze was vrijwillig meegegaan naar het huis in de Gelderse plaats, maar toen ze weg wilde, bleken de deuren op slot en werd haar telefoon afgenomen.


Later vertelde Svasek in het programma TROS Vermist dat ze werd mishandeld en dat ze uitwerpselen moest eten. De vrouw liep onder meer een gebroken kaak op. Volgens justitie moest ze pillen slikken, meer alcohol drinken dan ze wilde en elke dag seks hebben.
 
Er ontstond kritiek op de politie toen de zaak aan het licht kwam. Agenten hadden twee keer voor het huis gestaan, maar gingen niet naar binnen. Buren hadden geklaagd dat zij gegil hadden gehoord.

14 maart 2013, 14:34
© [Copyright 2013 Demet TV]