Haagse café-eigenaren opgepakt voor illegaal gokken

De eigenaren van twee internetcafés in Den Haag zijn aangehouden voor illegale gokpraktijken. Ook een trouwe bezoeker van een van de cafés werd opgepakt voor betrokkenheid, meldt de politie vrijdag. In de cafés werd onder meer gegokt op voetbalwedstrijden.

De politie had al langer aanwijzingen dat in de twee cafés illegaal gegokt zou worden op sportwedstrijden.


Daarom werd woensdagavond met onder meer Belastingdienst en de Kansspelautoriteit in beide panden een doorzoeking gedaan. In een pand aan de Paul Krugerlaan werd de 25-jarige eigenaar aangehouden. In het andere café, aan de Vaillantlaan, pakte de politie naast de 28-jarige eigenaar een 25-jarige bezoeker op. Ook werd daar een 37-jarige Hagenaar aangehouden omdat hij geen geldig legitimatiebewijs bij zich had.

In de cafés werden onder meer ruim tienduizend euro aan contanten, computers, ticketprinters en een grote hoeveelheid gokbriefjes aangetroffen en in beslag genomen. De politie bekijkt met de gemeente of de internetcafés ook bestuurlijk aangepakt kunnen worden, met bijvoorbeeld een (tijdelijke) sluiting.

15 maart 2013, 11:52
©Demet TV