Categories Nieuws Artikelen

‘Forse toename aantal inbraken’

Het aantal inbraken is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat meldt de NOS zondag op basis van bronnen bij de politie. Het ministerie van Veiligheid en Justitie presenteert komende week de cijfers over 2012.


In de regio Rotterdam steeg het aantal inbraken van 7502 in 2009 tot 9099 vorig jaar, meldt de omroep. In december werd in die regio ruim elfhonderd keer ingebroken. Ook in de regio’s Oost en Midden gaat het om een flinke stijging. Twaalf procent van de inbraken in Nederland wordt volgens de NOS opgelost.
 
De Rotterdamse korpschef Frank Pauw wil om het aantal terug te dringen dezelfde methode gebruiken als bij de aanpak van overvallen. Door een team vrij te spelen en de overvallers op allerlei manieren op te jagen, is het aantal overvallen met de helft teruggedrongen.
 
Pauw onderscheidt drie soorten inbrekers: groepen die vooral op het platteland toeslaan, gelegenheidsinbrekers die in hun eigen wijk inbraken plegen, en oude professionele inbrekers die in hun eentje opereren.

17 maart 2013, 17:10
© [Copyright 2013 Novum]