Categories Nieuws Artikelen

‘Hagaziekenhuis gaat sterftecijfers online zetten’

Het Hagaziekenhuis in Den Haag gaat als eerste ziekenhuis in Nederland driemaandelijks de sterftecijfers op internet zetten. Het gaat om de zogeheten mortaliteitscijfers van de afdeling cardiochirurgie en de intensive care. Dat meldt De Telegraaf maandag. Het Haagse ziekenhuis kwam dit weekeinde in opspraak toen radioprogramma Argos berichtte over verhoogde sterftecijfers op de afdeling cardiochirurgie.


De afdeling cardiochirurgie staat vanaf maandag onder Leids toezicht. Professor Robert Klautz van het Leids Medisch Centrum begint daar als hoofd van de vakgroep, meldt de Volkskrant.
 
Argos meldde zaterdag dat het sterftecijfer bij cardiochirurgische operaties in het hartcentrum van het Hagaziekenhuis al jaren hoger ligt dan bij andere hartcentra. Het ziekenhuis bevestigde op zijn website dat er samenwerkingsproblemen zijn op de afdeling cardiochirurgie. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de zaak.
18 maart 2013, 08:02
© [Copyright 2013 Novum]