Leraar de laan uit wegens zoenen leerling

Een docent van een middelbare school in Tilburg is donderdag geschorst na het omhelzen en zoenen van een leerling uit de bovenbouw. De rector van het Koning Willem II College is van plan de leraar, die heeft bekend, te ontslaan, zo staat in een brief van de rector aan ouders van leerlingen.


De docent zou de leerling de afgelopen tijd diverse keren ‘intiem’ hebben omhelsd. Vorige week zoende hij de leerlinge in een spreekkamer ongevraagd op de mond.
 
De rector spreekt in de brief, die Omroep Brabant heeft gepubliceerd, van ontoelaatbaar gedrag. “Mijn conclusie is dat dit gedrag op onze school niet tolerabel is, dat het een onaanvaardbare aantasting is van de veiligheid van leerlingen en dat een onmiddellijke schorsing, gevolgd door ontslag de enige passende maatregelen zijn.”
 
Volgens Omroep Brabant gaat het om een wiskundedocent, die al dertig jaar op de school werkte. De leraar zou spijt hebben van zijn gedrag.

03 april 2013, 09:21
© [Copyright 2013 Novum]