Zondag eerste officiële warme dag van het jaar

Na lang wachten lijkt Nederland zich eindelijk op te kunnen maken voor de eerste officiële warme dag. Zondag lopen de temperaturen in het hele land op tot ten minste twintig graden, laat weeronline.nl weten. In Limburg kan het kwik zelfs stijgen tot 22 graden.

Zondag begint waarschijnlijk met bewolking en hier en daar wat regen.


’s Middags breekt de zon door en door een zuidenwind die temperaturen uit subtropische oorden met zich meeneemt wordt het de eerste landelijke warme dag van 2013. Van een warme dag is officieel sprake als de temperatuur in De Bilt boven de twintig graden komt. Vorig jaar viel de eerste warme dag op Koninginnedag, toen het in De Bilt ruim 22 graden werd.

Een recordtemperatuur zit er zondag niet in. In 2007 werd het op 15 april maar liefst 28,9 graden.

12 april 2013, 12:50
©Demet TV