Politiebureau ontruimd na afleveren granaat

Een deel van het politiebureau in het Limburgse Tegelen is woensdag kort ontruimd nadat een gevaarlijke fosforgranaat was afgegeven. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie moest eraan te pas komen om de granaat onschadelijk te maken. Dat meldt de politie.


De granaat werd dinsdag opgegraven bij werkzaamheden in Meerlo. Toen was niet meteen duidelijk dat het om een granaat ging en werd het voorwerp zelfs uit elkaar gedraaid. Toen het begon te roken is er snel zand overheen gegooid. Later is de granaat in een auto gelegd. Woensdag besloten de vinders het voorwerp toch maar naar de politie te brengen.
 
De politie benadrukt dat vinders van explosieven altijd direct alarm moeten slaan en het nooit aan te raken of te vervoeren. Het kan gevaarlijke situaties opleveren.

17 april 2013, 16:26
© [Copyright 2013 Novum]