Categories Nieuws Artikelen

Verdachte dreiger schietpartij Leiden opgepakt

De politie heeft maandag een verdachte opgepakt van de dreiging van een schietpartij op een school in Leiden. Dat bevestigt de politie.

Het zou gaan om een oud-leerling van The British School in Wassenaar, schrijft De Telegraaf. De politie heeft over de identiteit van de verdachte nog niets bekendgemaakt. De betrokkenheid van de verdachte bij de dreiging op het Amerikaanse webforum wordt onderzocht.


Update:

Berichten over dat op een middelbare school in Leiden een pistool is gevonden, zijn onjuist. Dat meldt de politie maandag op Twitter naar aanleiding van geruchten over de vondst van een vuurwapen op het Marecollege.

Ook geruchten over een arrestatieteam dat bij een school zou zijn gezien, kloppen niet. De politie denkt daarover verwarring kan zijn ontstaan door aanwezigheid van de mobiele eenheid en vesten die zij dragen.

 

 

22 april 2013, 11:59
© [Copyright 2013 Novum]