Recordaantal luidt nieuwe jaar in met duik

 

Ongeveer 36 duizend mensen hebben op nieuwjaarsdag een traditionele duik in het water genomen. Nooit eerder luidden zoveel mensen het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsduik. Vorig jaar trotseerden nog 27 duizend duikhelden de kou van het water.

In Scheveningen renden rond het middaguur tienduizend mensen het water in. De kaarten voor het evenement waren een halfuur voor het startsein van de duik al uitverkocht. Dat gebeurde volgens een woordvoerder van organisator Unox nooit eerder. “Meestal werden de laatste kaarten pas tegen 12.00 uur verkocht.”

Volgens de zegsvrouw was de temperatuur van het zeewater 8 graden. Vorig jaar was het water 4 graden. “Maar er stond een vrij krachtige wind dus het was evengoed nog erg koud.”

De Unox Nieuwjaarsduik werd zondag op 89 locaties in het hele land georganiseerd.

01 januari 2012, 14:50
© Novum