Categories Nieuws Artikelen

Politie: Koninginnedag feestelijk verlopen

Koninginnedag in Amsterdam is feestelijk en zonder grote incidenten verlopen. De politie verrichtte in totaal zo’n 135 aanhoudingen in de hoofdstad. Dat zijn er een stuk minder dan vorig jaar. Toen werden 220 mensen gearresteerd.

De aanhoudingen zijn over het algemeen verricht om ‘kleine incidenten en vergrijpen’, zoals openbare dronkenschap en vernieling. Wel waren er twee steekpartijen.


Op het Stationsplein raakte om 16.00 uur iemand lichtgewond toen hij werd gestoken en aan het begin van de avond vielen twee lichtgewonden toen een man met een mes liep te zwaaien aan de Lijnbaansgracht.

Volgens de politie waren er ongeveer evenveel bezoekers in Amsterdam als vorig jaar, maar waren er beduidend minder incidenten en was de sfeer goed.

 

2013-05-01 10:52

Demet TV