A2 bij Maastricht omhoog gekomen

Een deel van de A2 in Maastricht is afgelopen nacht omhoog gekomen. Dat komt dor een mislukte boring, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De A2 moet in Maastricht in een tunnel komen te liggen. Daarvoor moet ook een kruispunt worden verplaatst. Als voorbereiding daarop werd maandagnacht onder de snelweg geboord met de bedoeling op de nieuwe locatie van het kruispunt kabels en leidingen voor de stoplichten aan te leggen.


Dinsdagochtend bleek dat in beide richtingen twee rijstroken omhoog zijn gekomen. De piek van de bult zit op een rijstrook in noordelijke richting. Die is tegen het eind van de spits uit voorzorg afgesloten. Dat leidde tot files, maar die zijn inmiddels opgelost.

De rijstrook blijft voorlopig afgesloten. “We bekijken nu wat er verder gaat gebeuren. Normaal wachten we tot na de avondspits voordat we schade repareren, maar dit is geen standaardgeval.” Er zijn geen scheuren in het wegdek ontstaan, daarom bestaat volgens de woordvoerder geen risico dat de schade zich uitbreidt.

2013-05-14 11:40 ©Demet TV