Staatssecretaris spreekt met Ayhan Tonca

Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) heeft vrijdagochtend een bezoek gebracht aan de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun. Hij sprak met directeur Bart Renders en bestuursvoorzitter Ayhan Tonca van de Rotterdamse school.

“De staatssecretaris vind het belangrijk om in een tijd dat er vooral over de school wordt gesproken, ook met de school te spreken”, laat een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs weten. Over de inhoud van het gesprek worden geen mededelingen gedaan. Wel laat de zegsvrouw weten dat het een ‘open gesprek’ was.


De school is in opspraak omdat er 27 examens zijn gestolen, maar er zijn ook tal van andere problemen. In het verleden heeft de onderwijsinspectie de kwaliteit van het onderwijs op de school daarnaast beoordeeld als zeer zwak. Ook staat de school een aantal miljoenen in het rood.

2013-06-21 14:14