‘Harry S. perste miljoenen af van drugscriminelen’

 

De prominente Hells Angel Harry S. en twee medeverdachten worden onder meer verdacht van het afpersen van drugscriminelen en antiekhandelaren. Dat bevestigt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie donderdag na een bericht hierover van de NOS.

S. en zijn kompanen Michel en Donald G. werden in oktober opgepakt op verdenking van afpersing en witwassen. In de voorlopige dagvaarding staat dat financieel adviseur Remko van L. en zijn broer Serge, die horecaondernemer is, voor twee miljoen euro zijn afgeperst. Om dat voor elkaar te krijgen zouden de drie verdachten hebben gedreigd met geweld.

Enkele bedreigingen aan het adres van Van L. zijn door de politie opgenomen. Dat gebeurde met apparatuur die in zijn riem was verstopt. Van L. zou inmiddels met zijn gezin van de aardbodem zijn verdwenen. De NOS meldt op basis van ingewijden dat hij in ruil voor belastende verklaringen een deal met het OM heeft gesloten.

Ook andere criminelen zijn volgens het OM door S. afgeperst. Zo zou Erik B. een miljoen euro hebben moeten betalen. Hij werd onlangs op Schiphol opgepakt voor betrokkenheid bij drugstransporten. Ference J., die vorige maand door Spanje aan Nederland werd uitgeleverd, zou voor 7,5 miljoen euro zijn afgeperst. Justitie verdenkt hem ervan dat hij aan het hoofd van een internationaal opererende drugsbende staat.

Daarnaast werden antiekhandelaren uit Amsterdam, Roelofarendsveen en Blaricum volgens justitie door Donald G. voor tonnen afgeperst. Volgens de NOS komen er later mogelijk nog meer afpersingszaken bij.

05 januari 2012, 14:10
©NOVUM