VVD en PvdA blijven dalen in peiling

Coalitiepartijen VVD en PvdA blijven dalen in de peilingen. In de Politieke Barometer van Ipsos daalt de VVD een zetel ten opzichte van twee weken eerder. De liberalen komen op 33 zetels terecht. De PvdA daalt ook een zetel, naar 23. De ondervraagden oordelen ook negatief over de ministers.

De PVV blijft stijgen. De partij van Wilders wint een zetel en komt uit op 24.


D66 stijgt van zeventien naar achttien terwijl de SP een zetel verliest en er vijftien overhoudt. CDA blijft op elf zetels staan, 50Plus stijgt van negen naar tien.

De ChristenUnie blijft op vijf zetels en GroenLinks en de Partij voor de Dieren op vier. De SGP verliest een zetel ten opzichte van twee weken eerder en houdt drie zetels over.

Ten opzichte van het eerste kwartaal zijn kiezers minder te spreken over de ministers in het kabinet. Toen kregen twee ministers een onvoldoende, inmiddels scoren negen van de dertien ministers onder de maat.

 
2013-06-27 15:46