Categories Nieuws Artikelen

Politie Amsterdam past inzet aan tijdens ramadan

Doordat de ramadan dit jaar in de zomervakantie valt, zet de Amsterdamse politie meer agenten in de avonduren in om eventuele overlast te voorkomen. Dat meldt een woordvoerder van de Amsterdamse politie.

“Net als vorig jaar valt de ramadan dit jaar in de vakantie. Hierdoor blijven islamitische jongeren vaak tot zeer laat buiten op straat, veelal op een van de uitgaanspleinen in onze stad”, licht de zegsman toe. Afgelopen jaar leidde dat tot een reeks meldingen van geluidsoverlast. In en rond deze gebieden passen wij dit jaar dan ook onze politie-inzet aan.”


Voor de politie-eenheden in Rotterdam en Den Haag ligt dit jaar de focus op het Suikerfeest op 8 augustus, de feestelijke afsluiter van de vastenmaand. “Over het Suikerfeest gaan we altijd in gesprek met de organisatoren, net zoals we dat met organisatoren van andere evenementen doen”, zegt een woordvoerder van de Rotterdamse politie. “Mocht het noodzakelijk zijn dan is de politie voldoende voorbereid.”

De politie in Den Haag wijst op de ‘multiculturele samenstelling’ die de stad al jaren kenmerkt. “De ramadan is dan ook niet van vandaag of gister. Voor ons is het min of meer gewoon geworden. Met wat extra aandacht voor het einde van de ramadan in verband met het Suikerfeest.”

De ramadan gaat dinsdag van start.

2013-07-08 09:55