Categories Nieuws Artikelen

Tientallen Nederlanders boeken nepvakantie

Tientallen klanten van een reisbureau in Utrecht zijn gedupeerd nu van het bedrijf ieder spoor ontbreekt. In totaal hebben zich tachtig klanten gemeld bij de Fraudehelpdesk in Apeldoorn. De helpdesk laat maandag weten aangifte te hebben gedaan.

In totaal zijn de klanten voor zo’n tachtig duizend euro het schip in gegaan, valt te lezen op de website van de Fraudehelpdesk. Klanten maakten geld over voor hun vakantie, maar horen sindsdien niets meer. De telefoon wordt niet opgenomen, e-mail wordt niet beantwoord en naar hun vakantie kunnen ze fluiten, aldus de helpdesk.

Reisbureau Fantasie Reizen stond pas sinds 19 december 2012 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.Twee weken geleden werd bekend dat het bedrijf niet langer is aangesloten bij het garantiefonds GGTO.


Dat betekent dat klanten geen aanspraak kunnen maken op een vergoeding.

Uit reacties op een speciale Facebookpagina en verschillende reissites concludeert de Fraudehelpdesk dat er nog veel meer slachtoffers zijn. Het gaat om zowel Nederlanders als Belgen.

Fantasie Reizen bood tot voor kort reizen aan naar Turkije, Egypte en Bulgarije. De vakanties konden onder meer gekocht worden via kortingswebsite Groupon. Dit bedrijf geeft geld terug of biedt een alternatieve vakantie.

2013-07-08 13:55