Categories Nieuws Artikelen

‘Geen islamitische basisschool in Den Haag’

De Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven wil niet nog een islamitische basisschool in Den Haag. Een aanvraag voor een vestiging in Escamp van de islamitische basisschool Yunus Emre is door het college in Den Haag afgewezen. Dat zegt gemeenteraadslid Hasan Kucuk van de Haagse Islam Democraten.

‘Uitbreiding van het islamitisch onderwijs in Den Haag is een bedreiging voor het openbaar onderwijs. Dat maken veel islamitische ouders uit Escamp op uit de reactie van de onderwijs wethouder van Engelshoven’ aldus Kucuk. De school heeft daarom ouders opgeroepen donderdag 18 juli de raadsvergadering bij te wonen om ‘hun stem te laten horen.’

Onderzoek van het Radboud Universiteit onder ouders in Escamp heeft volgens het gemeenteraadslid Kucuk uitgewezen dat 11 procent van de ouders in Escamp behoefte heeft aan islamitische onderwijs. Voglens Kucuk zou het college dit onderzoek echter niet erkennen.

© Demet TV