Categories Nieuws Artikelen

Haagse raad geeft geld Spuiforum vrij

Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad stemt donderdagavond toch voor het beschikbaar stellen van 181 miljoen euro voor de mogelijke bouw van het Spuiforum. Ondertussen moet echter ook worden gekeken naar een alternatief, waarbij de Dr. Antonphilipszaal en het Lucent Danstheater op het Spuiplein niet gesloopt worden, maar grotendeels worden gerenoveerd.


 

Uitgezonderd een gemeenteraadslid stemden alle raadsleden van coalitiepartij PvdA donderdagavond toch in met het vrijgeven van het geld. Daarmee is er voldoende steun in de gemeenteraad, die overigens pas na het onderzoek naar het alternatief een definitief besluit neemt over welk plan wordt uitgevoerd.

In het Spuiforum moeten vanaf 2018 het Residentie Orkest, het Conservatorium en het Nederlands Danstheater zijn gevestigd. De bouw van het nieuwe Spuiforum kon vorig jaar nog op voldoende gemeentelijke steun rekenen. De coalitiepartij PvdA uitte vorige week echter twijfels over het 181 miljoen euro kostende project en gaf aan te willen dat wordt gekeken naar het alternatief.

2013-07-18 23:51