Categories Nieuws Artikelen

Turks VVD-raadslid gaat handel Turkije – Nederland stimuleren

 

Het bestuur van de Netherlands Turkey Business Assocation (Netuba) heeft Ibo Gülsen benoemd tot general manager. Door de groeiende interesse van Nederlandse bedrijven in Turkije en vice versa, besloot het bestuur de organisatie uit te breiden met een general manager die bestaande activiteiten in goede banen gaat leiden en nieuwe initiatieven ontwikkelt.
 
Ibo Gülsen (1973), zoon van een Turkse vader en Nederlandse moeder, heeft ruime internationale ervaring in marketing en business development.  Hij studeerde algemene en bedrijfseconomie en heeft gewerkt bij KPN, Wolters Kluwer en Bird & Bird. Daarnaast is hij sinds 2006 lid van de gemeenteraad van Den Haag.


Bastiaan van der Knaap, Districtsdirecteur Grootbedrijf & Instellingen Rotterdam bij ING Bank en voorzitter van Netuba: “Wij hebben in Ibo de persoon gevonden die recht doet aan de ambities van Netuba. Het bestuur heeft het volste vertrouwen dat hij deze waar gaat maken”.
 
Zelf zegt Ibo Gülsen over zijn benoeming: “De Turkse economie en de sterke positie van Turkse bedrijven in landen van de Kaukasus tot Noord-Afrika, bieden enorme kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ik zie ernaar uit om zowel huidige als nieuwe leden van Netuba te ondersteunen bij het bereiken van hun Turkse ambities.”
 
De Netherlands Turkey Business Association is een onafhankelijk platform voor bedrijven die betrokken zijn bij het zakendoen tussen Nederland en Turkije. In samenwerking met o.a. het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering en andere netwerk-partners ondersteunt Netuba haar leden in specifieke business cases en organiseert zij uiteenlopende zakelijke en sociale evenementen over het zaken doen in en met Turkije.
 
Het kantoor van Netuba zal gevestigd zijn in het WTC The Hague.