PVV wil onderzoek naar ‘shariawijken’

Het kabinet moet een onderzoek instellen naar het bestaan van buurten in Nederland waar op straat islamitische regels gelden. Dat zal de PVV donderdag bepleiten tijdens een debat over dergelijke ‘shariawijken’, laat Kamerlid Joram van Klaveren weten.


Van Klaveren noemt het ‘volstrekt belachelijk’ dat minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA), ook verantwoordelijk voor integratie, ontkent dat er shariawijken bestaan. “Een wijk waar op straat het nuttigen van alcohol of varkensvlees niet vrijelijk kan, waar mensen die hun hond uitlaten worden bedreigd, vrouwen met een luchtig truitje worden geïntimideerd, ronselaars voor de jihad actief zijn en er zelfs een islamitische ordedienst om hulp wordt gevraagd door de politie is een sharia-enclave”, zegt Van Klaveren.

In mei brachten zowel Asscher als PVV-leider Geert Wilders een bezoek aan de Haagse Schilderswijk, waar volgens een reportage in Trouw islamitische regels golden. Wilders zei zich er niet in Nederland te wanen. Asscher stelde daarentegen niet de indruk te hebben dat er sprake is van een ‘moslimenclave’.

2013-09-04 09:59