Turkse bakkersketen vestigt distributiecentrum in Den Haag

De Turkse bakkersketen Simit Serayi opent dit najaar in de RAC Hallen in Laakhaven een productie- en distributiecentrum voor de gehele Benelux. Wethouder Henk Kool (Economie) en de top van de Turkse onderneming hebben hiertoe gisteren een overeenkomst ondertekend in Istanbul. In het distributiecentrum gaan tientallen mensen aan de slag; ook komen er stage- en opleidingsplaatsen voor jongeren.


 

“Dit is mooi nieuws voor Den Haag, omdat zo’n centrum zorgt voor meer werkgelegenheid. Maar de stad mag ook trots zijn op de Turkse Hagenaar Kyasettin Aydin, de drijvende kracht achter Simit Serayi Nederland. Hij heeft dit binnen een paar jaar voor elkaar gekregen en dat is een geweldige prestatie,” aldus wethouder Henk Kool (Economie).
 
Simit Serayi is een Turkse franchiseketen met ruim 300 vestigingen in Turkije en Europa, waar broodjes, bagels en patisserie worden verkocht. De eerste Nederlandse vestiging opende drie jaar geleden haar deuren aan de Gedempte Gracht. Inmiddels zijn er zeven Simit Serayi zaken in Nederland, over twee jaar moeten dat er vijftig zijn in de gehele Benelux. De broodjes en gebakjes worden diepgevroren ingevlogen uit Turkije, waarna ze op de plaats van bestemming worden afgebakken. Nu gaat dat dus vanaf het najaar op één centrale plek gebeuren. Simit Serayi neemt een deel van de RAC Hallen in gebruik, het andere deel blijft beschikbaar voor evenementen.
 
Wethouder Kool begeleidt deze week in samenwerking met het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering een handelsmissie in Turkije met als doel de handelscontacten te intensiveren.