‘Ibn Ghaldoun ontslaat docenten’

De islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun heeft alle docenten laten weten dat ze worden ontslagen. Dat heeft een van de docenten gezegd tegen RTV Rijnmond. Bestuursvoorzitter van Ibn Ghaldoun Ayhan Tonca spreekt dit echter tegen. “We zijn ons nog aan het beraden op wat we gaan doen.”

Dinsdag werd bekend dat de scholengemeenschap dicht moet van staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) en dat hij per 1 november de geldkraan dichtdraait.


In een audiofragment van RTV Rijnmond is te horen dat een geschiedenisdocent aangeeft dat hij en de andere docenten van Ibn Ghaldoun te horen hebben gekregen dat ze worden ontslagen. “Het enige wat ik weet, is dat ik ontslag krijg.” Op de vraag of hij dat dinsdag te horen heeft gekregen van het bestuur, antwoordt de man bevestigend, evenals op de vraag of dat geldt voor alle docenten.

Tonca laat woensdagavond echter weten dat nog niets is besloten daaromtrent. Ook berichten dat de school faillissement aanvraagt, ontkent hij. De bestuursvoorzitter zegt een brief met het voornemen van de staatssecretaris te hebben ontvangen, waarop binnen twee weken moet worden gereageerd. “Het is een voorgenomen besluit, waar we bezwaar tegen aan kunnen tekenen. Wij beraden ons nog op de brief van de staatssecretaris.”

 

2013-09-12 11:10