Stroomstoring in centrum Amsterdam na kortsluiting

Delen van het centrum van Amsterdam hebben maandagmiddag last gehad van een stroomstoring. Het ging om zo’n zeshonderd aansluitingen in de postcodegebieden 1016 en 1017. Rond 16.30 uur was de storing grotendeels verholpen, meldt netbeheerder Liander.


De laatste veertig gedupeerde huishoudens worden in de loop van de avond weer aangesloten.

De storing ontstond tussen 13.30 uur en 14.00 uur door kortsluiting in een transformatorhuisje bij het Koningsplein. Bij de daaropvolgende brand kwam volgens een woordvoerder veel rook vrij. Om de laatste klanten weer aan te sluiten, moeten reparaties in het huisje worden verricht.

Onder de getroffen aansluitingen bevonden zich particulieren en kantoren. Ook een deel van de bloemenmarkt aan het Singel had last van de storing.

 

2013-09-23 17:13