CIDI: PVV moet zich distantiëren van extreemrechts

De PVV moet publiekelijk afstand nemen van neonazistische elementen. Dat stelt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) maandag in reactie op de aanwezigheid van diverse extreemrechtse groepen en neonazi’s bij de PVV-demonstratie zaterdag in Den Haag.

“In een democratie moet ruimte zijn voor allerlei meningen, maar met de aanwezigheid van dit soort clubs kan volgens CIDI geen enkele partij gelukkig zijn”, stelt CIDI-directeur Esther Voet in een verklaring. “Wij roepen de PVV op om duidelijk afstand te nemen van deze groepen die een abject gedachtegoed vertegenwoordigen.”


 De antifascistische onderzoeksgroep Kafka herkende bij de betoging in Den Haag leden van onder meer de Nederlandse Volksunie, de Nationalistische Volks Beweging, Voorpost, Blood and Honour Nederland en Identitair Verzet. Tijdens de demonstratie werd onder meer met prinsenvlaggen gezwaaid, die in het verleden door de NSB werden gebruikt.

PVV-leider Geert Wilders, die doorgaans pro-Israël-standpunten inneemt, heeft tegenover het CIDI verklaart alles te verwerpen ‘wat riekt naar nat

ionaalsocialisme en extremisme’.

2013-09-24 09:55