Veel klachten over volle treinen

Reizigersvereniging Rover heeft deze maand bijna zevenhonderd klachten ontvangen over volle treinen. Dat is het hoogste aantal sinds maart, toen sprake was van sneeuwval. Treinreizigers klagen onder meer over mensen die onwel worden en achterblijvers op het perron. De klachten komen volgens Rover uit het hele land.

Dat de treinen zo vol zitten komt volgens Rover onder meer doordat de NS op materieelinzet bespaart. Ook storingen, met vertragingen tot gevolg, dragen bij aan drukte in de trein.

Over de Flevolijn komen de meeste klachten binnen.


Ook het traject tussen Utrecht en Amersfoort wordt vaak genoemd. Andere trajecten waarop vaak volle treinen rijden zijn Amsterdam-Zaandam-Alkmaar, Amersfoort-Den Haag, Amsterdam-Uitgeest en Roosendaal-Breda.

De reizigersvereniging heeft sinds twee jaar een speciaal meldpunt voor klachten over volle treinen. Treinreizigers die als haringen in een ton een reis hebben afgelegd kunnen op volletreinen.nl een formulier invullen. Ook kunnen ze beeldmateriaal toevoegen. Rover wil de meldingen gebruiken om het probleem bij de NS aan de kaak te stellen.

 

2013-09-24 09:12