ANWB: nog veel onduidelijkheid over snelheidslimiet

Veel weggebruikers vinden dat de snelheidslimieten nog altijd niet overal duidelijk zijn aangegeven. Dat blijkt uit een peiling van de ANWB waarop vierduizend weggebruikers reageerden. De ANWB hield de peiling naar aanleiding van de verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur op sommige trajecten een jaar geleden.

Kort na de verhoging kwamen bij de ANWB veel klachten binnen over onder meer de onderborden en ontbrekende snelheidsborden.


Rijkswaterstaat heeft de borden daarop aangepast. De verwarring over de maximumsnelheid is echter nog steeds groot, concludeert de ANWB op basis van de peiling.

“Door de vele snelheidswisselingen en de onderborden weten veel automobilisten niet waar ze aan toe zijn”, aldus de ANWB dinsdag in een verklaring. De ANWB wil dat Rijkswaterstaat een campagne begint over de onderborden. Ook vraagt de organisatie de wegbeheerder dezelfde snelheid te hanteren op langere trajecten en weggebruikers onderweg regelmatig te informeren over de geldende maximumsnelheid.

 

2013-09-24 14:56