Volgeladen legervrachtwagen gestolen

Een volgeladen militaire vrachtwagen is onlangs van een legerbasis in Noord-Brabant gestolen. Het voertuig werd maandag teruggevonden in het Utrechtse Maarsbergen, meldt de politie woensdag. De veldbedden, stoelen, legerkachels en boogtenten die in de truck lagen waren weg.


Agenten zagen die maandagmiddag op de Griftdijk een legertruck die half in de bosrand stond geparkeerd. Ze ondekten al snel dat de truck thuishoort in Brabant en waarschuwden de marechaussee. Vervolgens bleek dat het voertuig op een legerbasis gereed was gemaakt voor een oefening, maar daarna was gestolen.

De politie roept mensen die onlangs militaire veldbedden, kachels, stoelen of boogtenten te koop aangeboden hebben gekregen zich te melden bij de marechaussee. Een woordvoerder van de marechaussee kon niet direct zeggen wanneer en van welke basis de truck was gestolen of hoe dit kon gebeuren.

2013-09-25 13:13